Jídelníček platný od 22.8. do 26.8.2022
|
Pitný režim je zajištěn
Ovoce a zelenina jsou dětem podávány několikrát denně v doporučeném množství. K dopolední svačince je obvykle podávána zelenina nebo ovoce více různých druhů, k obědu a odpolední svačince podáváno dle jídelníčku.
Změna jídelního lístku vyhrazena
Vedoucí ŠJ: Bc. Monika Julínková
Vedoucí kuchařka: Jana Martišová
Ředitelka: Emilie Sušňová
Seznam alergenů v potravinách publikovaný ve směrnici 2000/89 ES, od 13.12.2014
směrnicí 1169/2011 EU
1. obiloviny obsahující lepek
1/1 pšenice, 1/2 žito ,1/3 ječmen, 1/4 oves, 1/5 špalda, 1/6 kamut nebo jejich
hybridní odrůdy a výrobky z nich
2. korýši a výrobky z nich
3. vejce a výrobky z nich
4. ryby a výrobky z nich
5. jádra podzemnice olejné ( arašídy ) a výrobky z nich
6. sójové boby ( sója ) a výrobky z nich
7. mléko a výrobky z něj
8. suché skořápkové plody
8/1 mandle, 8/2 lískové ořechy, 8/3 vlašské ořechy, 8/4 kešu ořechy, 8/5 pekanové
ořechy, 8/6 para ořechy, 8/7 pistácie, 8/8 ořechy makadamie a výrobky z nich
9. celer a výrobky z něj
10.hořčice a výrobky z ní
11.sezamnová semena ( sezam ) a výrobky z nich
12.oxid siřičitý a siřičitany ( ve vyšších koncentracích )
13.vlčí bob ( lupina ) a výrobky z něj
14.měkkýši a výrobky z nich
|